П`ятниця, 03.05.2024, 13:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Гранітненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 29
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Листопад » 12 » «Екологічними стежками рідної України»
12:40
«Екологічними стежками рідної України»
Учні Гранітненської ЗОШ І-ІІІ ступенів стали учасниками Програми Донецької обласної державної адміністрації «Екологічними стежками рідної України». В рамках програми здобувачі освіти, які беруть участь у заходах з охорони довкілля, переможці та учасники конкурсів, олімпіад, відвідали Черкащину, де перебували 5 днів. Проживали діти в легендарному селі Виграїв, де відбувалась у 1648 році славна Корсунська битва. Цікавими для відвідування були куточки поблизу села Виграїв – урочища «Різаний Яр», «Горохова Діброва», Виграївського зоологічного заказника, пам’ятки природи «Козацькі могили».
Захоплюючими, пізнавальними залишилися в пам’яті дітей подорожі до Канева та відвідування Шевченківського національного заповідника; до смт. Стеблів та знайомство з Корсунь-Шевченківським державним історико-культурним заповідником. Незабутнім став маршрут «Шевченківський край» - села Шевченкове, Будище, Моринці та подорож до Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка».
А після подорожей учнівська молодь мали можливість відвідувати гуртки («Художня школа в природі», «Екологічна мода»), спортивні секції, плавати в басейні. А яким дружнім було спілкування у вартах! Тихими вечорами біля вартівського багаття під мирним небом Черкащини діти з Донбасу смакували фіто чай, ділилися враженнями, співали пісні. Знаходили час попрацювати в художніх майстернях та взяти участь у тренінгах. Учні створили паспорт екологічної стежки «Скарби природи».
Повернувшись додому, у рідне Гранітне, діти провели природоохоронну акцію «Висади дерево». Саджанці ялини та дуба надав Інформаційно–просвітницький центр «Екологічна варта».
Пройшовши екологічними стежками рідної України, учні Гранітненської ЗОШ не тільки ознайомилися з природними, історичними, культурними пам’ятками України, а продемонстрували активну позицію у збереженні довкілля.
Здобувачі освіти навчального закладу, педагоги, батьки щиро дякують керівника Донецької обласної державної адміністрації Павла Олександровича Кириленка, Департаменти освіти і науки, екології та природних ресурсів Донецької ОДА за можливість брати участь у Програмі «Екологічними стежками рідної України».
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 196 | Додав: olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту